Tips over schilderwerk

  1. Verfwerk ook reinigenAchterstallig onderhoud en houtrot kan hoge kosten tot gevolg hebben. Wanneer tijdens het lappen van de ramen het water in de emmer de kleur van het verfwerk aan gaat nemen, is de verf aan het verkrijten of verpoederen.
    In dat geval is het tijd voor de schilder!
  2. Regen en wind zorgen er voor dat vuil zich op het schilderwerk hecht. Dit vuil tast op lange duur het schilderwerk aan en maakt het poreus. U kunt dus de levensduur van het verfwerk merkbaar verlengen door één tot twee keer per jaar het houtwerk goed af te nemen met een niet-agressief middel.
  3. Indien u voor donkere kleuren op de zonzijde kiest, betekent dit een zware belasting voor de structuur van het houtwerk. Donkere kleuren absorberen namelijk de warmte van de zon waardoor het houtwerk sterk uitzet en weer krimpt. Dat is ook de reden dat in warme landen de huizen altijd wit gekleurd zijn.
  4. Aangetast door slecht schilderwerkDat u beter niet voor dat 'goedkope mannetje' had kunnen kiezen, ontdekt u na een jaar. U realiseert zich dan dat er geen garanties waren en u nu geen idee heeft hoe u dit mannetje weer zou kunnen bereiken.
    We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, "goedkoop is duurkoop”, kies altijd voor de vakschilder als uw eigendom u lief is!

Schilder onderhoud tips

design & content door | Aczents |